Per-Anders Sääf.
Per-Anders Sääf. Foto: Sveriges radio

Sääf kritisk till landslagsarbetet inom volleyboll

3:16 min

Per-Anders Sääf har varit volleybolltränare på elitnivå under många år men från landslagsledningen har kontakten varit sparsam. Nu riktar han stark kritik mot landslaget och deras sätt att arbeta.

– Hela Sverige som har något med volleyboll att göra måste skapa en vision, säger Sääf till Radiosporten.

Just nu tränare Per-Anders Sääf Engelholms volleybolldamer som är regerande svenska mästare. Flera av spelarna är landslagsaktuella men trots det lyser kontakten från landslaget med sin frånvaro.

– Det måste till ett samarbete i Sverige och det måste ut i klubbarna så att man blandar in tränare och domare. Hela Sverige som har något med volleyboll att göra måste skapa en vision och sedan måste man hålla kontakten med varandra, säger Sääf till Radiosporten.

– Vi har inte den marginalen med så många bra spelare och lag som kan skapa något av sig själv.

Har du fått någon fråga att komma till hjälp när det gäller damverksamheten?

– Nej, varenda gång måste jag knacka på dörren och säga ”vi borde nog”, ”jag tänker så här” men det kommer aldrig något tillbaka. Om spelare som också ska vara med i ett landslag så har de en fot i varje läger och då borde man intressera sig för varandra.

EM kommer att utökas framöver vilket ger Sverige större chanser att kvala in till mästerskapet på både dam- och herrsidan. Men Sääf tror ändå att det kan bli svårt i framtiden.

– Vi är för dåliga. Det innebär att vi måste samla ihop all expertis vi har i Sverige och den här kunskapen måste ut i alla föreningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista