Frida Hansdotter blev trea i Flachau.
Frida Hansdotter blev trea i Flachau. Foto: JOE KLAMAR

Fjärde raka pallplatsen för Hansdotter

0:29 min

Frida Hansdotter visade återigen att OS-formen är på god väg. I kväll kom fjärde raka pallplatsen för den 32-åriga svenskan som slutade trea i slalomtävlingen i Flachau.

– OS-uppladdningen har börjat bra med fyra pallplatser i slalom, säger Hansdotter till Radiosporten.

Resultat slalom, damer:
1. Mikaela Shiffrin 1.50,86
2. Bernadette Schild +0,94
3. Frida Hansdotter 1,43 
----
7. Anna Swenn Larsson +2,84
16. Estelle Alphand +3,88

I fjol blev det seger för Frida Hansdotter i slalomtävlingen i Flachau och i kväll följde hon upp med en tredjeplats. 32-åringen låg trea efter det första åket och gick i mål som ny ledare efter ett stabilt andra åk.

Men som så många gånger förr blev Mikaela Shiffrin, som gjorde ett fullkomligt fenomenalt andra åk, för svår för Hansdotter och övriga konkurrenter.

Den amerikanska suveränen var tvåa inför avslutningen men väl där var hon klart snabbast och vann 0,94 före österrikiskan Bernadette Schild som slutade tvåa.

– Känns superhärligt men jag är inte helt nöjd med åkningen. Jag åker jättebra där uppe men bromsar lite där nere. Men härligt att komma i mål i ledningen men sedan åkte Bernadette och Shiffrin fortare, säger Hansdotter till Radiosporten.

Hansdotter blev trea – 1,43 efter Shiffrin – och tog därmed fjärde raka pallplatsen i världscupen. Något som bådar gott inför OS om en dryg månad.

– Min OS-uppladdning har börjat bra med fyra pallplatser i slalom, säger Hansdotter.

Anna Swenn Larsson låg sjua efter ett bra första åk men lyckades inte plocka några placeringar i det andra och blev sjua i slalomtävlingen i Flachau.

– Jättenöjd med placeringen men sedan känner jag att jag har mer men inte riktigt vågar, säger Swenn Larsson.

– Det är det sista att jag inte vågar släppa helt och nu är det bara att försöka hitta lite mer mod.

Estelle Alphand, som blev OS-klar i dag, slutade på plats 16 efter att ha varit på en 19:e plats efter första åket. 

– Glad över resultatet, jag hade inte så mycket energi så jag fick inte till någon bra rytm. Men jag klättrade och det känns bra med det, säger Alphand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista