Emma Berglund
Emma Berglund. Foto: Thomas Johansson/TT

Knäskadad Berglund opereras nästa vecka

2:50 min

Damlandslagets back Emma Berglund är korsbandsskadad. Nästa vecka ska 29-åringen operera sitt högra knä och därefter väntar lång rehab.

– Man blir hopplös och frustrerad, säger Emma Berglund till Radiosporten.

Berglund skadade sig i en match med sitt klubblag Paris Saint-Germain i söndags.

– Jag kommer inte ihåg exakt vad som hände, det var en fast situation där jag tror att jag och en motståndare fastnade i varandra. Det var inte så mycket smärta utan mer att det kändes okontrollerat, säger Berglund till Radiosporten.

Efter magnetkameraundersökning stod det klart att korsbandet i det högra knät var av.

– Vad ska man säga? Ena stunden kändes det som ett dåligt skämt samtidigt som man innerst inne kände vad det var för typ av skada.

– Jag var med om det här för inte så länge sedan och känslorna är desamma men ändå inte. Man känner sig lite hopplös och frustrerad. 

Nästa vecka ska Berglund opereras och därefter väntar lån rehabilitering.

– Förra gången var jag borta exakt ett år från skada till comeback och jag hoppas bara att det går så bra som förra gången.

Du är inställd på comeback?

– Ja, det finns inga andra tankar när man är med om något sådant här.

Förbundskapten Peter Gerhardsson lider med 29-åringen:

– Det är alltid riktigt tråkigt när det blir skador men tyvärr finns de i idrotten. När allvarliga skador inträffar känner man starkt för spelaren och människan, säger han till förbundets hemsida, och fortsätter:

– Jag hoppas att så snart det är möjligt få se Emma tillbaka på planen igen.

Linköpings 21-åriga back Anna Oscarsson kallas in som ersättare i den trupp som reser till Sydafrika, för att spela träningslandskamp den 21 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista