Landslaget och landslagsansvarige Ismo Peltoarvo

Volleybollförbundet svarar på tränarkritiken

2:46 min

Landslagsansvarige Ismo Peltoarvo vill nyansera bilden av ett handfallet förbund.

– Det är inte så att vi inte gör någonting.

I en intervju med Radiosporten menade Engelholms SM-guldvinnande tränare Per-Anders Sääf att förbundet saknar visioner och är dåligt på att inkludera klubbarna i landslagsarbetet.

Ismo Peltoarvo håller med att all kompetens måste tas tillvara för att ett litet volleybolland som Sverige ska kunna framgångar, men tycker att kritiken är för hård.

– Den bilden är lite skev. De senaste åren har vi haft en utåtriktad verksamhet och jag har besökt nästan alla elitklubbar. Vi vill samarbeta och vi vill att elitföreningarna ska känna att landslagen är deras.

Per-Anders Sääf menade även att han själv kommer med många förslag och idéer, men att kommunikationen är ensidig. Inte heller där får han medhåll av Ismo Peltoarvo.

– Definitivt fel. Jag har alltid gått fram och pratat med P-A när jag sett Engelholm. Han har många idéer och åsikter och det är bra, men att det bara är han som initierar kontakterna är inte helt rätt. Från förbundets sida har vi på vårt initiativ fått med honom i staben till herrlandslaget.

Sverige har inte deltagit i ett internationellt mästerskap sedan 90-talet, men EM kommer nu att utökas från 16 till 24 lag, vilket gör det lättare att kvala in. Landslagsansvarige Ismo Peltoarvo ser ljust på framtiden.

– Skulle jag tippa tror jag att herrarna går till EM 2019. Tjejerna är på väg med Isabell Haak, tvillingarna Lazic och den uppbackning man har från de unga. På sikt kan det bli jättespännande.

Sverige inleder EM-kvalandet 15 augusti mot Azerbajdzjan (herrar) och Slovakien (damer).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista