Sandra Näslund åker till OS som guldfavorit.
Sandra Näslund åker till OS som guldfavorit. Foto: Christine Olsson/TT

Näslund om guldanalysen: ”Har alla förutsättningar”

1:25 min

I dag presenterade statistikföretaget Gracenote en medaljprognos som säger att Sverige tar tre OS-guld i Sydkorea. Ett av gulden kommer Sandra Näslund att ta i skicross.

Roligt att de tror att man kommer prestera. Det är en lång väg dit men formen är bra så jag har alla förutsättningar för det men det ska göras också.

Medaljprognosen som statistikföretaget Gracenote levererat är baserad på form och konkurrens. Med det i åtanke tycker Näslund att statistikföretaget gör rätt som håller henne som favorit.

– Jag leder ju världscupen och har tagit tre segrar hittills så det kan väl vara rätt, jag åker dit för att ta guld men sedan får vi se hur det blir, säger Näslund till Radiosporten.

Blir pressen större eller är det bara roligt?

– Klart att jag känner lite press men det är inget som stör mig. Min egna press är det som kommer vara jobbigt för jag har höga mål men pressen utigtån är bara rolig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista