bandy-vm Kina
Foto: Gert Holmer/Svenskbandy.se

Seger mot Norge ger Norge i semifinal

1:31 min

Två segrar och en förlust i gruppspelet gör att de regerande världsmästarna Sverige i natt, svensk tid, får möta Norge i VM-semifinal i kinesiska Chengde.

Gruppspelet:
Sverige - USA 5-0
Sverige - Ryssland 1-3
Sverige - Norge 9-0

– Det känns som att vi blir bättre och bättre nu för varje match. Vi har bättre fart och alla är taggade, säger trefaldiga världsmästaren Hanna Dahlström till Radiosporten.

Sverige har vunnit sju av de åtta senaste världsmästerskapen, men bara två av tre av årets turnerings gruppspelsmatcher.

– Norge kommer vara taggade, för de har chansen att ta en historisk första final. Men vi har så bra spelare att vi ska gå till final och också vinna finalen.

VM i Kina avgörs på sjö-is, vilket gett annorlunda förutsättningar än vad svenskorna är vana vid.

– Det är ju häftigt att ha tre tempel bredvid planen, omgivningen är häftig. Men bandyn blir inte bättre. Bollen hoppar och det kan bli lite sprickor mitt under matcherna. Sen så kör de inte alltid ismaskinen, ibland kvastar de bara isen, säger Dahlström till Radiosporten. 

Världsmästare: 
2016 - Sverige
2014 - Ryssland
2012 - Sverige
2010 - Sverige
2008 - Sverige
2007 - Sverige
2006 - Sverige
2004 - Sverige

Åtta lag deltar i årets VM. Finalen spelas på lördag, 07.00 svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista