Emma Dahlström är tillbaka efter sin korsbandsoperation.
Emma Dahlström är tillbaka efter sin korsbandsoperation. Foto: TT

Dahlström missade i kvalet i Colorado

VM-silvermedaljören Emma Dahlström har kämpat sig tillbaka efter vårens korsbandsskada - men hon är ännu inte klar för OS-tävlingarna i slopestyle.

I Snowmass, Colorado, hade den 25-åriga svenskan en ny chans att övertyga Sveriges olympiska kommitté om att hon bör få åka till Sydkorea i februari. Dahlström lyckades dock inte ta sig till lördagens final. Hon hade behövt vara sämst fyra i sitt kvalheat men slutade på åttonde plats.

Även OS-klara Jennie-Lee Burmansson missade finalen. 15-åringen gjorde ett bra andraåk men belönades med 1,33 poäng "för lite". Hennes 87,33 poäng hade gott och väl räckt till final i Dahlströms kvalheat.

På herrsidan är de båda OS-åkarna Jesper Tjäder, bäst i sitt heat och totaltrea i kvalet, och Oscar Wester klara för final. Hugo Burvall misslyckades helt och Emil Granbom samt Oliwer Magnusson får också titta på när pallplatserna fördelas i helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista