Alexander Majorov imponerande i friåkningen.
Foto: Pavel Golovkin/TT

Majorovs besked: "Ingen OS-biljett för mig"

0:36 min

Svenske konståkaren Alexander Majorov får inte åka till OS i Sydkorea. Det skriver han på sin Twitter.

Efter ett misslyckad kortprogram i helgens konståknings-EM såg det mörkt ut för Alexander Majorov i jakten på en OS-biljett. Men hoppet tändes efter ett nytt personligt rekord i det avslutande fria programmet.

Totalpoängen landande på 225,86 poäng, vilket gjorde att han slutade på sjunde plats.  

Idag kom beskedet - Majorov får inte åka till OS i Pyeongchang. "No olympic ticket for me" skriver han på sin Twitter. 

SOK kräver ett resultat som skulle räcka för en topp åtta-placering i OS. Vid de senaste årens världsmästerskap har åttan fått mellan 229,71 och 257,47 poäng – alltså högre poäng är vad Majorov fick under EM. 

På VM i Helsingfors, Finland, förra året slutade Majorov på en 23:e plats. Vid de fyra senaste Europamästerskapen har han blivit elva. Vid EM 2013 nådde han sin hittills bästa placering i ett internationellt mästerskap, en sjätte plats. Hans personbästa i totalpoäng är 228,97.

Radiosporten har varit i kontakt med Majorov som bekräftar att han inte tilldelas en OS-plats av SOK, men vill inte ge ytterligare kommentarer.

Inte heller SOK vill kommentera beslut. Sportchefen Carina Skoog hälsar att de kommer att gå ut med information om kommande uttagningar under morgondagen.

Radiosporten har även sökt svenska konståkningsförbundet, men utan framgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista