Emma Dahlström och Emil Jönsson.
Emma Dahlström och Emil Jönsson. Foto: TT

Dahlström OS-klar – men Jönsson petas

Emma Dahlström: "Har mer att ge"
2:08 min

Åtta nya svenskar har i dag fått klartecken att åka med till OS i Sydkorea. Efter helgens fina resultat är slopestyleåkaren Emma Dahlström uttagen men däremot saknas längdveteranen Emil Jönsson.

Svenska längdåkaren Emil Jönsson tog OS-brons i sprint i Sotji 2014 och var också med i stafettlaget som tog silver. Men någon ny OS-medalj blir det inte i år för 32-åringen som inte är uttagen i den svenska truppen.

Jönsson inledde säsongen svagt men har visat gryende form senaste veckorna med bland annat en andraplats i sprintstafetten i Dresden.

Totalt presenterade Sveriges olympiska kommitté åtta nya namn som får följa med till OS. En av dem som fått klartecken är slopestylestjärnan Emma Dahlström som gått en kamp mot klockan.

Strax före jul gjorde Dahlström tävlingscomeback efter en knäskada och så sent som i söndags uppnådde hon SOK:s krav om en topp åtta-placering när hon slutade fyra i världscuptävling i Mammoth Mountain.

– Jag bara njöt hela finalen för jag visste att förmodligen kommer det här räcka, säger Dahlström till Radiosporten.

– Det finns fortfarande mer saker jag kan göra, jag höll absolut inte högsta nivå. Det finns mer att ge och det kommer krävas på OS men nu kan jag njuta av att jag är tillbaka och då tror jag att det kommer gå bra.

De övriga sju uttagna svenskarna är längdåkarna Anna Dyvik och Viktor Thorn, konståkaren Anita Östlund, freestyleåkaren Felix Elofsson, snowboardåkaren Niklas Mattsson, Lisa Hörnbladh i alpint, och slopestyleåkaren Oliwer Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".