Oliwer Magnusson, ÖFS, efter silver i slopestyle i JVM i freesking i italienska Valmalenco. 170406. Foto: Janne Magnusson
Oliwer Magnusson, ÖFS, tog silver i slopestyle i JVM i freesking i italienska Valmalenco på torsdagen. Foto: Janne Magnusson
Freeskiing

Oliwer Magnusson uttagen till OS

Oliwer Magnusson om OS-beskedet
1:50 min

17-årige freeskiingtalangen Oliwer Magnusson från Östersund har blivit uttagen till OS.

Flera framtidsnamn får plats i den senaste svenska OS-truppen, som nu är i det närmaste färdigställd.

16-åriga konståkaren Anita Östlund och 17-åriga freeskiingtalangen Oliwer Magnusson är två som får chansen.

Oliwer Magnusson ser fram emot att göra sitt första olympiska spel.

-Det kommer att bli riktigt coolt att tävla mot alla de bästa i världen. Det är ju jättestort med OS, jag satt och kollade på slopestyle i Sotji på tv, säger Oliwer Magnusson till TT.

Däremot får längdveteranen Emil Jönsson stanna hemma.

Åtta nya namn läggs till den svenska truppen till OS i Pyeongchang, som därmed är 106 idrottare stark. Sex av dessa tas ut enligt framtidskriteriet, vilket gäller idrottare som inte tidigare har gjort något OS och som bedöms kunna prestera toppresultat i nästkommande spel.

Det handlar om: längdåkarna Viktor Thorn, 21 (stafett), och Anna Dyvik, 23 (sprint), freeskiingåkaren Oliwer Magnusson, 17, puckelpiståkaren Felix Elofsson, 22, alpinåkaren Lisa Hörnblad, 21 och konståkaren Anita Östlund, 16.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".