Håkan Mild missar VM – Pontus Farnerud ersätter

På onsdagskvällen lämnade Håkan Mild den svenska VM-truppen. Den skada han ådrog sig vid tisdagens interna träningsmatch på Råsunda visade sig under onsdagen vara så pass illa att VM-spel är uteslutet. Ersättare blir Monacoproffset Pontus Farnerud som ansluter till VM-truppen omedelbart.
Mild som har varit skadedrabbad en längre tid fick nyligen klartecken för spel. Men under landslaget träningsmatch under tisdagen small det till i hälsenan och han fick linka av planen redan efter några minuter. Ingen trodde att skadan var särskilt allvarlig. Men vid närmare undersökning visade det sig att Mild fått en bristning i ena hälsenan. En skada som det normalt tar 4–6 veckor att rehabilitera, vilket utesluter VM-spel. – Jag har slitit hårt för att komma hit, så det är klart jag är väldigt bedrövad och ledsen, säger Mild i ett pressutlåtande. Som ersättare kallas 22-åriga Monacoproffset Pontus Farnerud in i truppen. – Pontus har övertygat de gånger han har varit med i landslaget, och han har varit ordinarie en längre tid i Monaco. En duktig spelare som kan överraska, och som kan spela såväl defensivt som offensivt på mittfältet, säger förbundskapten Tommy Söderbeg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".