Peter Larsson lämnar AIK

Peter Larsson lämnar jobbet som ansvarig tränare i AIK med omedelbar verkan. Anledningen är lagets svaga inledning av säsongen.
– Vi har successivt blivit sämre och som tränare är jag ansvarig. Det återstår 19 omgångar av allsvenskan och jag vill med detta beslut ge en annan tränare och hela laget chansen till en nystart, säger Peter Larsson i ett pressmeddelande från AIK. Den tidigare AIK-backen tog över som ansvarig tränare under våren i samband med Olle Nordins långtidssjukskrivning. Från början var det tänkt att Larsson skulle leda laget fram till VM, men i början av maj kom AIK överens med Larsson att han skulle fortsätta säsongen ut. Men så blir det alltså inte. – Det var inte vad vi förväntade oss, inte minst sedan vi nyligen kom överens om en fortsättning året ut. Vi har temporärt hamnat i en besvärlig situation och har nu som närmsta uppgift att finna en lösning på den, kommenterar AIK Fotbolls vd Sanny Åslund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".