Manlig curlingspelare
Foto: Jonas Ekströmer/TT

OS-guide torsdag: Curlingsemi och skidskyttestafett efter Myhrers guld

Radiosporten ger er koll inför OS-torsdagen som innehåller slalom, curlingsemifinal och skidskyttestafett.

Slalom (h)


12.05 Curling (h) semifinal

Sverige möter Schweiz, som besegrade Storbritannien i skiljematch.

Vår curlingreporter Mats Fagerström:

  • Schweiz vann stort över Sverige och Lag Edin hade problem med en hundraprocentig Benoît Schwarz som satte allt och lite till. Det gör han inte om. 
  • Med tanke på vad de visat upp hittills under OS bortsett från Schweizmatchen och sista matchen mot Norge där de inte riktigt hade fullt fokus är jag helt övertygad att vi får drömfinalen mellan Lag Edin och Kanada, Lag Kevin Koe på lördag.

12.15 Skidskytte (d) stafett

Vår skidskyttereporter Bengt Skött: Damernas del av OS-skidskyttet avslutas med stafetten

  • För Sverige kör kvartetten Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg. Det är samma lag som blev trea i stafetten i OS-genrepet i Ruhpolding.
  • Det blev också en svensk tredjeplats i Oberhof bara en vecka tidigare. Det var Sveriges första pallplats i damstafett på sex år.
  • Sverige är en medaljkandidat (!) – om bara Mona Brorsson kommit tillbaka efter sin olyckliga sträcka med två straffrundor i mixedstafetten, och om Anna Magnusson kan visa samma fart på skidor som i Ruhpolding.
  • Främst Hanna Öberg men också Linn Persson har övertygat stort i allt de gjort i OS.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".