Luleå Baskets Chioma Nnamaka mot Norrköping.
Luleå Baskets Chioma Nnamaka mot Norrköping. Foto: Alf Lindbergh pressbilder AB

Vinst i prestigemötet gör Luleå till seriesegrare

Chioma Nnamaka, Luleå: "Den som spelade tuffast vann"
1:14 min

Luleå tog en storseger i prestigemötet mot Umeå. Slutsiffrorna 71-46 vittnar om hemmalagets dominans. "Det var viktigt för oss att vinna."

Det mesta talar för att Luleå och Umeå kommer att göra upp om SM-guldet i år igen (isåfall för fjärde året i följd). Och det är Luleå som kommer gälla som favoriter, i alla fall om formen håller i sig. Ikväll säkrade Luleå seriesegern – och hemmafördel genom slutspelet.

Vi spelade bra ihop. Vi hade bra försvarsspel. Vi spelade tufft. Tuffheten, att fortsätta pusha, det var ett måste för att vi skulle kunna vinna matchen.

Nnamaka gjorde nio poäng och tog sju returer. Lagkamraten Anna Barthold blev poängbäst med 19 poäng.

Gästerna från Umeås bästa period gav bara 14 poäng, och den skrala poängskörden på totalt 46 poäng är nära på hälften mot vad laget brukar snitta per match (82 p). Hårt matchande och skadeproblem är en del av förklaringen till den dåliga insatsen. 

– Vi ska kunna kämpa trots att vi är trötta och slitna. Och i slutspelet kan vi vinna mot Luleå, säger Umeås Sandra Hansson till Radiosporten.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".