Här är OS-stjärnorna som tävlar under SM-veckan

Det har blivit dags för OS-stjärnorna att jaga SM-medaljer. Här är några av stjärnorna som tävlar under SM-veckan i Skellefteå.

Alpint, 24-26 mars
OS-guldmedaljörerna André Myhrer och Frida Hansdotter jagar medaljer i Tärnaby där de alpina teknikgrenarna avgörs. Alla svenska OS-åkaren förutom Mattias Hargin kommer till start i SM.

Curling, 22-26 mars
Turneringen får stjärnglans i form av lag Niklas Edin som tog OS-silver i Sydkorea. Veckan efter SM väntar VM i Las Vegas för lag Edin. OS-guldmedaljörerna i lag Hasselborg finns däremot inte med i Skellefteå eftersom de tävlar i pågående VM i Kanada.

Freeskiing, 20-23 mars
Sveriges yngsta vinterolympier någonsin, Jennie-Lee Burmansson, jagar SM-guld i både slopestyle och big air. Hon slutade åtta i slopestyle i OS i Sydkorea. På herrsidan tävlar OS-åkarna Oscar Wester, Oliwer Magnusson och Jesper Tjäder.

Längdskidor 21-26 mars
OS-guldmedaljören Charlotte Kalla är en av flera längdstjärnor som jagar medaljer på SM. Dessutom tävlar skidskytten och dubble OS-medaljören Sebastian Samuelsson i längd-SM.

SM-veckan i Skellefteå: 129 svenska mästare ska koras i 27 idrotter mellan den 20–26 mars

Puckelpist, 24-25 mars
OS-åkarna Felix Elofsson, Ludvig Fjällström och Walter Wallberg tävlar under SM-veckan.

Skicross, 24 mars
OS-fyran Sandra Näslund ställer upp i både skicross och alpint (slalom och parallellslalom). I skicross får hon sällskap av OS-åkarna Lisa Andersson, Victor Öhling Norberg och Erik Mobärg.

Snowboard, 21-23 mars
OS-åkaren Niklas Mattsson ställer upp i både big air och slopestyle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista