Mattias Ekström fick le efter sin seger i Barcelona.
Mattias Ekström, arkivbild. Foto: SVT

Ekström diskad efter dramatisk VM-premiär

Johan Kristoffersson ny vinnare
2:42 min

Mattias Ekström fick kliva högst upp på pallen efter VM-premiären i rallycross. Men senare kom besked att svensken diskats.

Mattias Ekström och Petter Solberg hamnade i en het duell direkt efter start i finalen i Barcelona då svensken skar in framför norrmannen. Ekström körde vidare, men för Solberg blev det ett abrupt slut på finalen eftersom han körde rakt in i skyddsvallen vid sidan av banan.

Ekström var först över mållinjen före Johan Kristoffersson, och efter loppet förklarade han situationen med Solberg:

– Jag tittade ut genom sidofönstret och då såg jag att han var bakom mig, så jag vet inte vad som hände med honom. Men jag fick en bättre start så jag svängde för att ta linjen innan kurvan.

Ekström hann till och med kliva upp på pallen och fira segern, men ett par timmar senare efter ett jurymöte kom besked att han diskas för att ha prejat Petter Solberg och Johan Kristoffersson tilldelas segern istället.

– Det känns bra, självklart är det inte den segern som man helst vill ha, men jag tar emot den här segern med öppna armar, säger Johan Kristoffersson till P4 Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".