Manchester City mästare i kavaj
Manchester City mästare i kavaj. Foto: TT

Henriksson: "City har varit helt överlägsna"

Richard Henriksson: City har varit helt överlägsna
1:07 min

Under den gångna helgen säkrade Manchester City ligatiteln i Premier League. Detta efter en prestation som imponerar stort på Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Trots att det återstår fem omgångar och 15 poäng att spela om så står det redan nu, efter helgens resultat, klart att Manchester City bärgar sin tredje Premier League-titel under 2010-talet.

– City har varit helt överlägsna och 16poäng före tvåan Manchester United talar sitt tydliga språk. Pep Guardiola tar alltså hem ligan sin andra säsong i klubben, och det genom att spela just den passningsorienterade fotboll så många belackare förra året menade aldrig skulle fungera i Premier League, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Att spanjoren lyckats med råge är tydligt.

– Guardiola har tack vare klubbens ekonomiska muskler kunna bygga ett lag som klara av just den sortens spel, och jag tycker det är läge att verkligen lyfta fram hur många spelare som verkligen har utvecklats enormt den här säsongen - sådana som Nicolas Otamendi och Fabian Delph som tidigare varit kritiserade och närmast hånade har nu varit en självklar del av seriens suverän, säger Henriksson.

“Känslan är densamma som första gången. Den går inte att beskriva.”

 "Vår insats var enastående. Vi har 87 poäng med fem matcher kvar att spela och det är otroligt. Det vi har gjort är inte realistiskt och spelarna förtjänar respekt."

”Jag visste att förr eller senare skulle de bli mästare, och hade jag varit i deras position så hade jag blivit väldigt upprörd ifall någon sagt att de vann på grund av att United förlorade mot West Bromwich."

"De vann för att de var det bästa laget, och de tappade bara några få poäng."

"Den bästa fotboll jag någonsin sett från ett klubblag i England."

Engelska ligamästare

2017/18: Manchester City
2016/17: Chelsea
2015/16: Leicester City
2014/15: Chelsea
2013/14: Manchester City
2012/13: Manchester United
2011/12: Manchester City
2010/11: Manchester United
2009/10: Chelsea
2008/09: Manchester United

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".