Challe är ny expert på Radiosporten.
1 av 2
Challe är ny expert på Radiosporten. Foto: TT
Henrik Lundqvist efter VM-matchen mot Danmark.
2 av 2
Henrik Lundqvist Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio

Challe Berglund: De här svenska målvakterna vill jag se i VM

Challe Berglund: De här svenska målvakterna vill jag se i VM
1:22 min

Radiosportens hockeyexpert Challe Berglund tycker till om målvaktsfrågan inför stundande ishockey-VM där Tre Kronor ska försöka försvara sitt guld.

New York Rangers stjärnmålvakt Henrik Lundqvist tackar nej till VM på grund av en knäskada. Det blir heller inget världsmästerskap för Chicago Blackhawks Anton Forsberg, som behöver rehabilitera en skada. Och det är flera väletablerade svenska målvakter som av en eller annan anledning tackat nej till medverkan.

Radiosportens hockeyexpert Challe Berglund har i alla fall klart för sig hur han tycker att förbundskapten Rikard Grönborgs målvaktbesättning ska se ut till årets VM, som spelas i Danmark.

– Som jag ser det kommer de svenska målvakterna vara Magnus Hellberg, Viktor Fasth och Filip Gustavsson. Jag har fullt förtroende för dem - även om jag helst sett ”Henke” Lundqvist där utan tvekan, säger Challe.

I Växjömålvakten Viktor Fasths fall är läget just nu något osäkert. Han tvingades utgå i den sista semifinalmatchen med befarad hjärnskakning, och 35-åringen uppges missa den första finalmatchen mot Skellefteå som spelas tisdag kväll.

Tre Kronor inleder VM-turneringen den 4 maj med match mot Vitryssland. Matchen spelas i Köpenhamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".