Lisa Nordén.
Lisa Nordén siktar på Ironman-tävlingen i Jönköping. Bild från 2016. Foto: Jessica Gow/TT

Efter skadebekymren: nu satsar OS-hjälten Lisa Nordén - men missar VM

12 min

Siktet är inställt på Ironman-tävlingen i Jönköping den 8 juli. Då gör Sveriges mest framstående triathlet, Lisa Nordén, comeback i de stora tävlingssammanhangen.

Skadebekymren har varit många och långdragna för Lisa Nordén, men efter häloperationen i vintras är silvermedaljören från OS i London äntligen på väg tillbaka. Det berättar hon i en längre intervju med Radiosporten.

– Det är Jönköping som vi bygger upp och siktar mot nu, först och främst. Det ska bli jättekul med en internationell tävling på hemmaplan, säger hon.

Tävlingen, som går i början av juli, ligger dock för sent för att Lisa Nordén ska kunna kvala in till 70.3-distansen i VM.

– Kvalet stänger helgen innan Jönköping, så jag är lite sent ute. Jag vågar inte riskera att tävla för tidigt, jag måste få mer kontinuitet i träningen.

Det gäller att ha tålamod och inte hasta iväg på tävling. Det stora målet blir VM 2019, och där vill hon ta guld. Beslutet om hon också satsar mot OS 2020 i Tokyo kommer Lisa Nordén att ta senare, när hon känner hur löpningen fungerar.

Motivation verkar åtminstone inte saknas hos triathleten, som tränat hårt också när kroppen inte fungerat till 100 procent. Nu finns det också något annat som driver henne.

– Nu är det lite revansch på de här ganska sega åren när jag inte kunnat tävla så som jag velat, säger hon.

Hör hela intervjun med Lisa Nordén i spelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".