Elias Pettersson.
Elias Pettersson. Foto: Robert Granström/TT

Elias Pettersson spelar Sweden Hockey Games

Grönborg: "Riktigt, riktigt bra"
1:14 min

Det blir ingen längre vila för Växjös succéspelare Elias Pettersson. 19-åringen är uttagen till Sweden Hockey Games i veckan.

– Vi tyckte det var självklart att ta ut honom med tanke på det SM-slutspel han hade, säger Grönborg till Radiosporten.

Elias Pettersson har haft en fantastiskt säsong där han både vunnit poängligan i SHL:s grundserie och poängligan i slutspelet. Det har ingen annan spelare lyckats med under 2000-talet. 

Efter SM-guldet räknade många med att forwarden skulle bli klar för Sweden Hockey Games. Men landslagsledningen valde att låta Elias Pettersson "njuta" av guldet ett tag innan man kontaktade honom.

Ett resonemang som Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson inte köpte:

– Jag tror han njuter mest av att lira i Tre Kronor. Såna här unga spelare vill spela dygnet runt, jag tror inte han tycker det är så mysigt att gå hemma, sade L-G Jansson.

Men nu står det alltså klart att Pettersson gör debut i Tre Kronor.

Han ansluter till laget i morgon för spel i hemmaturneringen som startar på torsdag med match mot Tjeckien i Södertälje. Sweden Hockey Games är genrep inför VM i Danmark som startar den 4 maj. Pettersson är även aktuell för VM-spel.

Lars-Gunnar Jansson vill även se Pettersson i VM.

– De NHL-spelare som kommit in är inte de bästa av de bästa. Så när vi har en sån här talang är det klart att han ska spela i Tre Kronor. För mig är det självklart, säger L-G Jansson, som jämför Pettersson med Mats Sundin och Peter Forsberg.

En spelare som Grönborg hoppas på till VM är Colorados Gabriel Landeskog.

– Gabbe är en etablerad spelare med oss och en spelare vi definitivt försöker få tag i, säger Grönborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".