Reportage: Svenskor vann FA-cupen inför storpublik

5:52 min

På lördagskvällen fanns tre svenska spelare på planen när Chelsea vann FA-cupfinalen mot Arsenal på Wembley inför rekordpublik drygt 45 000 åskådare

– Det är fantastiskt, säger före detta Arsenalspelaren Louise Dickson som står med en grupp vänner utanför arenan. Damfotbollen har haft dåligt rykte tidigare men lagen förtjänar det här stödet, tycker hon.

Att de kommer så mycket folk på damernas FA cup-final tror hon beror på att många engelsmän sett landslaget spela bra i stora turneringar.

Det engelska fotbollförbundet har jobbat aktivt för att locka framför allt unga tjejer till matchen.

Biljetter har delats ut i skolor och till fotbollsklubbar. Utanför arenan står en grupp med omkring 50 muslimska tonårstjejer som går på en skola i Leicester. En av dom är Chelsea-supportern Sarah.

Det är också många flickor som precis börjat skolan på matchen. Som kompisarna Lexi Quinn och Tallulah Hill som har respektive lags matchställ på sig. Lexi Quinn hoppas på oavgjort så att hennes kompis inte ska bli ledsen.

Även Tallulah Hill vill att det ska bli oavgjort, men hon är mest orolig för att tappa bort sin pappa eftersom i folkhavet.

Efteråt var de svenska FA-cupmästarna på bra humör. Hör Jonna Andersson, Magdalena Eriksson och Hedvig Lindahl i den ordningen.