Handboll: Nordhorn lever vidare

Svenskklubben Nordhorn får licens för spel i Bundesliga nästa år om man uppfyller den ekonomisk plan som den tyska elitserieföreningen presenterat för klubben.
Nordhorn vägrades för tio dagar sedan speltillstånd av den tyska elitserieföreningen, men på torsdagen presenterades en plan som möjliggör spel i Bundesliga nästa säsong. Nordhorn uppger att man skaffat nya sponsorer och skall betala av de cirka 876 000 kronor som man har i skulder före den 30 juni i år. Fullföljes avbetalningsplanen plus några andra hållpunkter så får klubben nyttja sin elitlicens kommande säsong. – För min egen del gläds jag åt beskedet och ser fram emot ett nytt år med Nordhorn, säger Ola Lindgren, en av de sex svenskar som spelar i klubben, till Radiosporten. Ola medger också att det emellanåt varit svårt att koncentrera sig på det sportsliga när det ekonomiska läget varit så akut i klubben. - Det är klart att det inte är något man önskar sig, men vi har varit fokuserade under våra matcher och försökt lägga de här problemen åt sidan. Nordhorn leder Bundesliga, en poäng före THW Kiel, när två omgångar återstår. Lagen möts i en ren seriefinal på söndag i Ostseehalle i Kiel. Vinner Nordhorn så kan Ola Lindgren, Ljubomir Vranjes, Peter Gentzel, Andreas Larsson, Robert Andersson och Jesper Larsson och svenske tränaren Kent-Harry Andersson titulera sig tyska mästare. – Det blir en jättetuff match. Man åker ju inte direkt till Kiel och hämtar två poäng utan det krävs en rejäl insats från laget, säger Ola Lindgren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".