Mellberg missar landskampen

Ytterligare en spelare i svenska fotbollslandslaget har drabbats av skada. På fredagen tvingades backen Olof Mellberg lämna återbud till matchen mot Paraguay på grund av en ljumsskada. Erik Edman tar nu istället plats i startelvan och går in som vänsterback. Teddy Lucic byter till högerkanten.
Mellbergs skada upptäcktes på torsdagens träning och landslagsledningen beslutade sig för att inte låta honom spela för att inte riskera något inför VM. Landslagsläkaren Magnus Forsblad säger till Radiospoten att skadan dock inte kommer att påverka Mellbergs medverkan i VM. Sen tidigare är det klart att Håkan Mild helt missar turneringen samt att Fredrik Ljungberg, Anders Svensson och Tomas Antonelius har mindre skador, vilka på fredagen stoppade spelarnas medverkan i Paraguay-matchen. En positiv nyhet är att andremålvakten Magnus Kihlstedts lårskada nu bedöms som så pass läkt att han kan spela i VM. Även Tomas Antonelius har fått klartecken att åka med till VM.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".