Janne Andersson är redo för VM i Ryssland.
Janne Andersson är redo för VM i Ryssland. Foto: SVT

Janne Andersson om landslagets måltorka: ”Skapat en hel del”

2:45 min

Det har pratats mycket om det svenska VM-lagets måltorka.
Men förbundskapten Janne Andersson är inte orolig.
– Vi har skapat en hel del, säger han.

När förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist i kväll mötte media för första gången i VM-landet Ryssland, strax efter lagets första träning, handlade en hel del av snacket om lagets måltorka under 2018 års första matcher. 

Men när Andersson fick frågan om han tycker att det snacket stör var svaret:

– Nej, mig stör det inte alls. Vi utvärderar hela tiden vad vi gör. Vi har inte spelat en tävlingsmatch sedan den 13 november, och tittar man på kvalet och playoff så gick vi bara mållösa två gånger, sade han, och fortsatte:

– Det var Hollands-matchen borta som var jäkligt speciell, då vi verkligen spelade på ett resultat. Och sen var det Italien borta, då det blev att spela på ett resultat.

– Annars gjorde vi mål i alla tävlingsmatcher. Efter det var det en marssamling med en mycket speciell Rumänien-match, och sen gjorde vi mål mot Chile.

Han erkände dock att han hade velat se mer från Sveriges offensiv.

– Vi har mött två bra lag och nollat dem, men inte kommit till den nivån vi vill i vårt anfallsspel. Men vi har ändå skapat en del chanser. Det är nog andra mer som spekulerar och funderar kring det här än vad jag och vi gör, sade han, och lade till:

– Vi har en strark tro på vårt sätt att spela. Sen vill vi ju göra det mycket bättre i vår offensiv, det vill man ju alltid. 

I ljudklippet här under kan du höra hela presskonferensen. Där berättar Andersson bland annat om hur han ser på Sydkoreas lag, hur säker han är på hur Sverige ska spela och hur de trivs på sin bas i Gelendzjik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista