Fram med extraparasoll under träningen.
1 av 3
Fram med extraparasoll under träningen. Foto: Lotta Linde Rahr
Mycket vatten går åt under träningarna.
2 av 3
Mycket vatten går åt under träningarna. Foto: Lotta Linde Rahr
Vattenspridare på träningsplanen. Foto: Lotta Linde Rahr
3 av 3
Vattenspridare på träningsplanen. Foto: Lotta Linde Rahr

Svenska spelarna sliter i hettan för att klara VM-premiären

1:59 min

Temperaturer på 30 grader i skuggan. Solen gassar över svenska VM-truppen som valt att träna mitt på dagen på träningsanläggningen i Gelendzjik.

– Det är bra att vi tränar den här tiden, för vi möter Sydkorea tidigt. Därför är det bäst att vi tränar tidigt nu, säger Martin Olsson till Radiosporten.

Men spelarna har det kämpigt i värmen.

– Efter några löpningar är det svårt att andas. Men efter ett tag så lossnar det lite grann, då är det lättare att springa. Därför är det bra att vi kommit hit några dagar tidigare så att vi kan vänja oss vid det här, säger Martin Olsson.

Enligt målvakten Robin Olsen är det viktigaste att dricka mycket.

– Vi hade ett urintest i morse som visar hur mycket vi druckit. Det ser bra ut på alla. Så det är bara att fortsätta fylla på med vatten så får vi svettas ut det sen. Det blir några flaskor per dag, säger Olsen.

Viktor Claesson, som spelar till vardags i ryska Krasnodar, njuter dock av vädret.

– Det är ganska skönt. I Krasnodar är det ännu varmare. Där blir det som en gryta. Men här blir det lite svalt med vinden som kommer från havet, säger Claesson.

Har du några tips till de andra spelarna för att klara värmen?

– Dricka mycket och fylla på med vitaminer och resorb. Det är också en vanesak. Ju mer du tränar i det, desto bättre blir du på att hantera det.

På torsdagens träning plockades parasollen fram så att spelarna kunde få en stunds skugga under tiden de tog vattenpaus. Den enda spelaren som inte deltog i träningen var Emil Krafth som stannade kvar på hotellet med feber.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista