Giro d'Italia-ledaren dopad

Cykelsporten har återigen drabbats av en dopningsskandal. Ledaren i cykelloppet Giro d'Italia, italienaren Stefano Garzelli, har testats positiv för dopning.
Före lördagens etapp sade en företrädare för Mapeistallet att Garzellis dopningsprov innehöll det urindrivande preparatet probenecid, som döljer andra dopningspreparat. Garzelli kommer att fortsätta i Girot innan det andra provet är analyserat. Svar kommer på tisdagen. Under fredagen tog han den femte etappsegern och italienaren leder tävlingen med 43 sekunder före Francesco Casagrande. Senast Garzelli vann Giro d'Italia var för två år sedan. Ytterligare tre cyklister är misstänkta för att ha använt otillåtna medel i årets upplaga av Giro d'Italia. Italienaren Nicola Chesini, ryssen Faat Zakirov samt italienaren Roberto Sgambelluri har lämnat positiva dopningsprov Zakirov och Sgambelluri dopningsprov har även lämnat spår av preparatet nesp. Ett bloddopningsmedel som är 20 gånger effektivare än det tidigare kända epo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".