Speedway i Eskilstuna.
Smederna från Eskilstuna mötte Rospiggarna. Foto: Johan Kindmark, Sveriges Radio.

Smederna upp i serieledning – vann mot Rospiggarna

2:52 min

Smederna vann toppmötet mot Rospiggarna med 54-36. Eskilstunalaget tar därmed över förstaplatsen i elitserietabellen.

Smederna tog en tidig ledning med två raka 5-1:or i det fjärde och femte heatet inför 4473 åskådare i Eskilstuna.

Rospiggarna lyckades inte komma igen efter Smedernas rivstart. Regerande svenska mästaren vann till slut med 54-36 och klättrade förbi Hallstavikslaget i elitserietabellen.

Niels-Kristian Iversen körde hem flest poäng för Smederna, tätt följd av Fredrik Lindgren. De båda noterades för 12 respektive 11 poäng.

– Alla sju förare levererade och sedan hade vi ett par toppar som kunde kliva ut och avgöra när det behövdes som bäst, säger Smedernas Linus Eklöf.

Jason Doyle var den enda som levererade på topp för Rospiggarna. Han körde in 17 poäng totalt – nästan hälften av lagets sammanlagda poäng.

– Vi är givetvis besvikna, vi blev utklassade. Det var en riktig genomklappning, jag hade hoppats att vi kunde bjuda på bättre motstånd, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Lagen möts i morgon, onsdag igen. Då på Rospiggarnas hemmabana i Hallstavik.

– Nu siktar vi på att vinna i morgon och behålla sviten vi har att inte förlora någon hemmamatch i år, sedan får vi se hur matchen utvecklar sig om bonuspoängen, i dag var det en kollektiv kollaps, förutom Doyle då, säger Teurnberg.


Resultat
Smederna-Rospiggarna 54-36
Dackarna-Vetlanda 44-46
Indianerna-Masarna 46-44
Lejonen-Västervik 44-46

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".