Foto: TT

Guide: Höstens höjdpunkter i sportvärlden

1:00 min
  • 2018 har varit ett intensivt sportår med både vinter-OS, fotbolls-VM och friidrotts-EM.
  • Nu väntar hösten och du som tror att sportvärlden går in i en dvala får nog tänka om.
  • Hösten är full av idrottsliga höjdpunkter, även om de kanske inte är på OS-nivå.

Handboll, EM (damer)

När: 29 november-16 december

Varför är detta intressant: Det leende landslaget brukar inte lämna någon oberörd. Och formen är riktigt bra. På VM för ett år sedan tog man sig för första gången till semifinal. Och för fyra år sedan tog man brons på EM. Isabelle Gulldén blir en av de största profilerna i Frankrike där EM avgörs. Sverige möter Danmark, Serbien och Polen i gruppen.

Ishockey, Junior-VM (herrar)

När: 26 december-5 januari

Varför är detta intressant: Efter JVM-guldet för sju år sedan har turneringarna sedan dess slutat med tårar. 3 finalförluster och 3 bronsmatchförluster. Svensk juniorishockey står sig riktigt bra och räknas som en av favoriterna även denna gång.

Längdskidor, Tour de Ski (herrar och damer)

När: 29 december-6 januari

Varför är detta intressant: Detta kan bli 31-åriga Charlotte Kallas sista tour. Kalla har tidigare sagt att det inte är omöjligt att detta blir hennes sista säsong. VM avgörs i Österrike i februari och touren kan bli en lagom genomkörare. Kalla vann touren 2008.

Utöver dessa höjdpunkter har vi en ny säsong av SHL som drar igång, en spännande avslutning av herrallsvenskan och damallsvenskan, curling-EM med svensk guldjakt och innebandy-VM med näst intill garanterad svensk medaljchans.

Hela höstens sportkalender hittar ni här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista