Matchhjälten Ingelsten omringas.

Halmstad mirakelvände i Uefa-cupen

Halmstad lyckades med det som samtliga svenska lag misslyckats med i Europa de senaste åren och är vidare till Uefa-cupens gruppspel.

Halmstad var mer eller mindre uträknade inför returen mot portugisiska Sporting från Lissabon efter förlust i det första mötet på hemmaplan.

Men en otrolig kämpainsats låg till grunden för den sensationella vändningen av 1-2 underläget som hallänningarna hade med sig till bortamötet.

Tomas Zvirgzdauskas blev hjälte nummer ett när han nickade in 2-1 för HBK på tilläggstid och ordnade förlängning för gästerna.

Litauern Zvirgzdauskas lyckades sedan få en boll till i nät, olyckligvis var det bakom egna burväktaren Conny Johansson.

Halmstad gav dock inte upp och Patrik Ingelsten sköt sex minuter före slutet den allsvenska serietian till fortsatt europeiskt cupspel.

Gruppspelet av Uefa-cupen lottas på tisdag 4 oktober.

Uefacupen, första omgången, andra matchen:
Sporting–Halmstad 2-3
(efter förlängning, 1-2 (1-1) vid full tid)
0-1 Gunnar Heidar Thorvaldsson (15), 1-1 Arruda Said Wender (34), 1-2 Tomas Zvirgzdauskas (90), 2-2 självmål (103), 2-3 Patrik Ingelsten (114).
Publik: 14 333.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".