Läktarstök avbröt Superettanmöte

1:05 min

Superettanmatchen mellan Öster och nästjumbon Landskrona fick avbrytas efter att tillresta Landskrona-supportrar smällt rökbomber och knallskott.

Det hela började med att någon av de femtiotalet tillresta supportrarna la beslag på en av matchbollarna efter 20 minuters spel. Matchspeakern sa då att matchen skulle avbrytas ifall bollen inte lämnades tillbaka. Efter några minuter kastades bollen tillbaka in på planen igen.

Efter det gjorde Öster, som ligger åtta i Superettan, både 1-0 och 2-0. När andra halvlek skulle starta i Växjö så smällde sedan bortaklacken av en svart rökbomb samt ett knallskott och bollen sattes knappt i rull innan domaren avbröt matchen.

Efter 30 minuters möte mellan domare och arrangör bestämdes det att matchen skulle fortsätta – ifall bortasektionen tömdes. 

– Bortastå stängs så att matchen kan fortsätta, sa P4 Kronobergs webbreferent Johanna Dahlén.

Kravallpolis kunde gå upp på läktaren och tillsynes prata ut Landskronasupportrarna från arenan.

Matchen återupptogs och Öster vann till slut med 5-0 mot Landskrona. Öster ligger åtta i superettan, Landskrona ligger nästsist med två poäng till kvalplats och sex poäng upp till säker mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista