Dubbla svenska segrar i orienteringens världscup

1:44 min

Årets sista världscuplopp i orientering fick dubbla svenska segrare. Den överlägsne världscupsegraren Tove Alexandersson vann sprinten i Tjeckien och på herrsidan var Jonas Leandersson snabbast i mål.

Alexandersson vinner i år världscupen för femte gången, med förkrossande 316 poäng ner till tvåan Karolin Ohlsson, som tog sin första individuella seger under lördagens medeldistans.

– Det har varit en väldigt lång säsong, framförallt för mig som haft skidorientering också hela vintern. Så jag kände den här helgen att det fanns inte så mycket kvar varken i huvudet eller benen. Så jag är jätteglad att jag kunde hålla ihop det så bra, säger Alexandersson.

Nu får hon lite vila inför nästa säsong i skidorientering.

– Jag känner väl att det varit lite på gränsen för var jag klarar av, säger Alexandersson.

Alexandersson gjorde en urstark sprint och sprang i mål 22 sekunder före tvåan Maija Sianova, Finland, och Ohlsson slutade fyra, 43 sekunder bakom.

Leandersson var sju sekunder före tvåan Yannick Michiels.

– Känns sjukt bra att få avsluta på topp. Jag har inte riktigt levererat i individuella sprintloppen, så skönt få visa att jag kan än, säger Leandersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista