Experten: Han bör ersätta Albin Ekdal

1:55 min

Albin Ekdal blev pappa under måndagen och kommer inte till spel herrlandslagets Nations League-möte mot Ryssland på torsdag. Radiosportens expert Richard Henriksson är på det klara med vem som bär ersätta Ekdal i startelvan.

Richard Henrikssons val:

Gustav Svensson bör ersätta Albin Ekdal. Han har ju spelat en hel del, även viktiga tävlingsmatcher, med Janne Andersson. En bra fysik som kommer att behövas mot ett storväxt och starkt ryskt lag, och jag tycker han är en bättre passningsspelare än vad det flesta tror, om än inte i nivå med spelmotorn Ekdal.

Alternativen:

Jimmy Durmaz:
Han har spelat innermittfältare en hel del och är i min bok näst bästa alternativ efter Svensson, men han har kanske inte riktigt det fysiska spelet som jag tror kommer bli viktigt i den här matchen.

Oscar Hiljemark:
Sett till spelstilen den som mest liknar Albin Ekdal, om än inte i samma nivå. Det är en väsentlig klasskillnad. Tycker inte heller att Hiljemark riktigt tagit chansen att visa att han är en man för startelvan de gången han fått visa upp sig.

Kristoffer Olsson:
Finns inte en chans att Janne Andersson gör en sådan chansning. Det hade förstås varit spännande med en spelare i rasande bra form, men det är trots allt ett stort steg att ta från allsvenskan till tävlingsmatch med landslaget – och det här är inte rätt match att chansa i.

Det är inte bara Albin Ekdal som har lämnat återbud till mötet med Ryssland. Även mittbacken Pontus Jansson, till vardags i Leeds, väntar barn tillsammans med sin sambo. FC Köpenhamns Sotirios Papagiannopoulos ersätter Jansson i truppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista