Tingsryd utesluts ur allsvenskan

Tingsryds AIF uppfyller inte kraven på god organisation anser ishockeyförbundets allsvenska nämnd. Det anrika ishockey-laget utesluts därmed ur allsvenskan nästa säsong.
– Det kom som en chock, säger Tingsryds Berthold Eriksson.
Tidigare i år avslöjades att Tingsryd betalat ut miljonbelopp i svarta löner. Skattebrottet ska ha pågått i flera års tid och en utredning pågår. Klubben nekas därför till allsvenskt spel nästa säsong och tvångsnedflyttas till division 1. Kenneth Fahlgren, ledamot i allsvenska nämnden, motiverar förbundets beslut med att Tingsryd begått lagbrott. – Man har inte skött sin bokföring enligt samhällets allmäna regler, utan man har brustit i en sådan omfattning att vi har kunnat godkänna dem för fortsatt spel. Tingsryds talesman Berthold Eriksson säger till Radiosporten att känslorna i klubben är upprörda efter beskedet från ishockeyförbundet. – Faktum är att det kom som en chock för hela den kvarvarande styrelsen. Vi hade räknat med att vi skulle klara av en finansiering utifrån de krav som ställts på föreningen. Eriksson förklarar vidare att Tingsryd känner sig orättvist behandlade. – Man upplever det som om att det är någon form av komplott mot Tingsryd, eftersom vi vet att det finns andra föreningar i landet som också haft klammeri när det gäller skattesfrågor, men inte blivit nedflyttade. VIK Hockey, Västerås, har fått förfrågan och tackat ja till att ta Tingryds plats i allsvenskan nästa säsong. Övriga 23 föreningar har också de fått klartecken för spel i allsvenskan kommande säsong, 17 av dessa har dock fått dispens från kravet på eget positivt kapital.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".