Hur är det med skadorna?

Nya skador oroar fotbollslandslaget

Henrik Larsson, Olof Mellberg och Kim Källström avbröt onsdagens förmiddagsträning på grund av skador. Sen tidigare är också Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg skadade. Tryck på Läs mer och hör fler intervjuer.

Förbundskapten Lars Lagerbäck fanns inte heller på plats vid träningen. Lagerbäck ligger däckad av en kraftig förkylning på hotellet. Träningen leddes nu av assisterande förbundskaptenen Roland Andersson och fysterapeuten Paul Balsom.

Olof Mellberg fick en rejäl lårkaka på onsdagens träning och hans medverkan på lördag är nu osäker. Han klev av träningen i förtid och fick bandage och kylpåsar runt höger lår och knä. 
– I värsta fall blir han borta två-tre veckor, säger landslagsläkaren Magnus Forssblad.

Också Henrik Larsson tvingades avbryta onsdagens träning med smärtor i ena knäet, men Larssons medverkan på lördag ska inte vara hotad.

Fredrik Ljungberg tränade på egen hand  – Ljungberg som har ont kring ena hälsenan. Om han kommer att medverka på torsdagens gemensamma träning, som för övrigt är stängd för media, är oklart. Det ser iallafall inte helmörkt ut i Ljungbergs rehabilitering var läkare Forssblads kommentar.

Forssblad som idag också har pratat med Zlatan Ibrahimovic och enligt planen ska nu Zlatan komma hit till Wien redan på torsdagen. 

Kim Källström som också avbröt onsdagens träning i förtid är utom fara och kan spela på lördag.

Läs mer:

Martin Marhlo
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".