fans shl
Foto: Anders Bjurö/TT

Enat supporterupprop mot SHL: "Arenakraven är helt sjuka"

2:54 min

Supporterklubbarna till alla 28 SHL- och hockeyallsvenska klubbar har tillsammans skrivit ett öppet brev som riktas mot de som styr SHL.

– Vi hoppas att de styrande kommer visa att de vill ha en öppen svensk ishockey. Vi vill ha insyn i hur SHL ska gå framåt, säger Robin Berglund, från Timrå IK:s supporterklubb, en av de som skrivit under det öppna brevet.

– SHL har undanhållit information till oss.

 Vad är supportrar mest oroliga för?

 – En stängd liga. Och vissa arenakrav är helt sjuka. Varför måste vissa lag ha större arenor när de inte kan fylla sina som de redan har?

– De har jobbat för en stängd liga i flera år, fast de inte vågat visa det utåt. Timrå har lyckats gå upp men jag känner för de andra lagen som är där nere, att möjligheten att möta de bästa lagen kanske inte kommer finnas, säger Robin Berglund till Radiosportens Petter Barrling. 

Fakta: Supportrarnas fem punkter

  • Gör det lättare att åka ur och gå upp i SHL respektive Hockeyallsvenskan.
  • Låt endast sportsliga kriterier avgöra vilka som får chansen att gå upp i seriesystemet.
  • Riv upp alla krav på arenakapacitet för att få spela i respektive serie.
  • Utred en ihopslagning av SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan till en enda organisation som kan arbeta för hela svensk elitishockey istället för bara sina egna klubbar.
  • Ge landets hockeysupportrar mer konkret insyn och inflytande i svensk ishockey.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".