Djurgården historiskt i SHL

4:22 min

Djurgården har den här säsongen ett historiskt SHL-lag. De är det första laget på över 20 år med en trupp helt utan importer i den svenska högstaligan.

– Du vill alltid ha bra ishockeyspelare oavsett nationalitet. Men vi har väl alltid haft en förkärlek i Djurgården att gärna knyta till oss stockholmskillar och svenska killar, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson till Radiosporten.

Senast ett svenskt lag spelade i svenska hockeyligan med en helsvensk trupp var säsongen 1997/98 - även då var det Djurgården. Klubben har också medvetet satsat på spelare med anknytning till Stockholm. 19 av 25 spelare i truppen kommer från storstockholmsområdet.

– Jag tycker det är jättebra. Det är många som man har mött i unga år i stockholmshockeyn så det är många man känner jättebra och kan snacka gamla minnen med, säger målvakten Adam Reideborn som är en av alla stockholmskillar i laget.


Antalet importer i SHL-lagen:

Djurgården 0

Luleå 3

Färjestad 3

HV71 3

Timrå 3

Skellefteå 4

Brynäs 4

Malmö 5

Linköping 7

Frölunda 7

Rögle 7

Växjö 9

Mora 11

Örebro 11

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista