Daniel Brodin och Jacob Josefson.
Daniel Brodin och Jacob Josefson. Bild från en träning tidigare i veckan. Foto: Claudio Bresciani/TT

Svenska debutanternas kväll i Karjala Tournament

0:27 min

I Tre Kronors inledande match i Karjala Cup, där laget mötte Tjeckien, var det debutanterna som hittade rätt. Matchen slutade 3-2 till Sverige.

Jakob Lilja, Nick Sörensen och Jonathan Davidsson hittade alla in med pucken bakom Tjeckiens målvakt Jakub Kovar. 

Samtidigt fick en annan debutant, målvakten Lars Johansson, en del kritik av Radiosportens expert Challe Berglund efter de två insläppta målen. Det första baklängesmålet kallade Berglund för "målvaktstavla", om det andra säger experten såhär:

– Anton Wedin missar lite i markeringen men jag tycker ändå att Lasse Johansson borde ta den där, mellan honom och första stolpen ska det vara stängt.

Tjeckien hade ett enormt tryck i slutet av matchen, men Tre Kronor lyckades hålla undan, och Lars Johansson i det svenska målet fick lite revansch när han stod för flera viktiga räddningar.

– En väl genomförd hockeymatch tycker jag. Rakt igenom en stabil insats från hela laget, där förstakedjan med Josefson, Brodin och Lilja är klart framträdande. Stabil insats av Lasse Johansson i målet också, trots att jag tycker att han borde ha tagit de där två målen, men han har gjort många bra räddningar också, säger expert Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista