Lagerbäck ändå hoppfull.

Dubbla känslor hos fotbollslandslaget

Besvikelse och hopp. Så kan man beskriva känslorna i den svenska truppen dagen efter förlusten mot Kroatien. VM är nu riktigt nära, men Lars Lagerbäck vill vänta med att jubla till på onsdag.

– Det känns lite kluvet, den där förlusten svider, vi var inställda på att vinna. Men visst har vi ett fantastiskt bra utgångsläge och på onsdag mot Island kommer laget göra en riktigt bra insats på Råsunda, säger Lars Lagerbäck.

Men det svenska anfallsspelet har inte riktigt fungerat under de två senaste matcherna mot Ungern och Kroatien.

– Vi har mött lag som spelat ett mycket disciplinärt försvarsspel. Jag tycker vi gjort godkända insatser och vårt förssvarspel har varit bra. Det som saknades på lördagen var sista passen, där var Kroatien vassare, säger Lagerbäck.

Inte heller mittbacken Teddy Lucic vill ta ut VM-platsen redan nu. Han tycker matchen mot Kroatien kändes som en typisk 0-0-match och han förstår att Olof Mellberg grämer sig över den avgörande handsen.

– Men det är sådant som händer, säger Teddy Lucic.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".