Kim Anderssons Ystad (tv) föll mot Lugi. Arkivbild.
Kim Anderssons Ystad (tv) föll mot Lugi. Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Skadad efter VM-uttagningen

4:16 min

Uttagen till VM i går – men i dag blev det storförlust för Kim Anderssons Ystad där han dessutom fick bryta matchen skadad.

– Hoppas det bara är kortvarigt, säger han till Radiosporten.

Den svenske storstjärnan stod över andra halvlek när man blev överkörda av Lugi med 21-32 på bortaplan.

– Jag har lite problem, eller inte lite, jag har mycket problem med en höft, vet inte om det är en muskel eller vad det är som spökar lite som gör att det krampar. Trycket i både satsningar och hopp gör att jag inte kommer riktigt rätt och då blir man nästan en belastning för sina medspelare istället, säger 36-åringen.

– Det är dialog med sjukgymnasten, vi har behandlat och så, men det vill inte riktigt ge med sig.

Kan höften påverka ditt landslagsspel?

– Det hoppas jag verkligen inte. Det är rätt lång tid tills det är landslagsspel och vi har sex matcher nu som det är fokus på Ystads IF innan vi går på vintervila. Det är där vi måste lägga fokus och det är det som är fokuset för mig.

– Jag har känt mig och känner mig i väldigt bra form fysiskt och handbollsmässigt har det gått väldigt bra för mig. Det har varit väldigt kul att hålla på, så kommer det en sån här pisseskada, om man får kalla det så, som jag inte vet riktigt var den kommer ifrån.

– Jag kunde ändå springa på planen, så även om man ser halt ut så är det inte helt åt helsike.

VM spelas 10-27 januari i Danmark och Tyskland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista