Elin Hallagård under SM-finalen 2017 i handboll mellan IK Sävehof och H65 Höör i Malmö Arena.
Elin Hallagård skrivs in i EM-truppen. Foto: Emil Langvad/TT

Försvarsskada oroar i EM – Elin Hallagård tas in

0:45 min

Försvarsgeneralen Sabina Jacobsen har en lårskada.
Troligen kan hon spela mot Montenegro.
Men landslagsledningen vill säkra upp och skriver in Elin Hallagård i truppen.

Sverige gör ett byte i spelartruppen inför torsdagskvällens möte med Montenegro i EM:s mellanrunda. Högersexan Mathilda Lundström skrivs ut från truppen samtidigt som mittnian Elin Hallagård skrivs in.

– Det är en försiktighetsåtgärd från vår sida då vi haft skadekänningar på viktiga försvarsspelare. Om det skulle behövas kan Elin gå in och spela trea bakåt, säger förbundskaptenen Henrik Signell till handbollslandslaget.se.

Försvarsgeneralen och lagkaptenen Sabina Jacobsen har skadekänningar i ett lår och mot Polen spelade hon endast under matchens första 20 minuter. Jacobsen sade själv under onsdagen att hon ska kunna spela mot Montenegro.

Sävehofsspelaren Hallagård var inte uttagen till EM-truppen, men ansluter till landslaget under torsdagen. Hon har spelat fem landskamper i karriären. Alla spelades för sju år sedan, men nu får hon göra mästerskapsdebut.

– Jag var inte riktigt beredd på att få samtalet, men blev förstås jätteglad när Henrik (Signell) ringde. Ett EM är stort och det känns roligt att få representera Sverige, säger Hallagård.

Radiosportens expert Annika Wiel Hvannberg ser positivt på att Hallagård plockas in istället för Mathilda Lundström.

– Elin Hallagård tycker jag är bättre än Carin Strömberg både framåt och bakåt, så för mig är detta bytet ett bra byte, säger hon.

Mästerskapsdebutanten Mathilda Lundström har inte spelat i EM men blir kvar i Nantes och kan skrivas in i truppen igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista