Charlotte Kalla med systern Cecilia.
Charlotte Kalla med systern Cecilia. Foto: Anders Wiklund/TT

Kallas syster: ”Såg inte loppet – ville inte”

10 min

En av Radiosportens Jerringpriskandidater är längdstjärnan Charlotte Kalla som är nominerad efter sitt OS-guld i skiathlon i Pyeongchang.

– Det var något jag siktat på så himla lång tid. Alla dessa pass, och veckor och månader… att det ger utdelning i OS!, säger Charlotte Kalla själv.

Framför allt ser vi i reportaget tillbaka på hennes guldinsats ur ett annat perspektiv, via hennes syster Cecilia Kalla.

Hon agerade också som Charlotte Kallas privata sjukgymnast under åren före OS, som en viktig länk i hennes satsning utanför landslagets ordinarie träningsgrupp.

– Jag såg inte loppet. Jag ville inte, för jag var så otroligt nervös. När jag visste att de borde ha gått i mål bad jag min sambo ta fram resultatet, erkänner Cecilia Kalla, när Radiosporten träffar henne i Åre.

Lyssna på reportaget där systern Cecilia, med gråten i halsen, berättar ”från insidan” hur Charlotte förberedde sig och vad detta segerlopp betydde för henne.

”Vad ska det bli för OS? Charlotte Kalla vinner guld redan första dagen!” tänkte skidreporter Dag Malmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista