Sebastian Samuelsson gick i mål som segrare.
Sebastian Samuelsson gick i mål som segrare. Foto: Kerstin Joensson

Svenska succén: Herrarna etta i Hochfilzen

0:43 min

Det blev en svensk supersöndag i Hochfilzen. Damernas andraplats i stafetten följdes upp med en förstaplats för herrarna.

Resultat stafett herrar
1. Sverige
2. Norge +3,6
3. Tyskland +28,8

Halva OS-laget som tog guld i Pyeongchang saknades när Peppe Femling gick ut på startsträckan i Hochfilzen. Fredrik Lindström kastade in handduken med körtelfeber inför veckans världscuptävling och Jesper Nelin tvingades avstå på grund av halsont.

Men Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Torstein Stenersen och Sebastian Samuelsson visade att Sverige är världens bästa skidskyttelag ändå.

– Vilken succédag, alla gjorde helt galna sträckor så det är helt underbart, säger Peppe Femling.

Torstein Stenersen skickade ut Sebastian Samuelsson på sista sträckan i delad ledning med Italien. Samuelsson, som hade en tung dag i går med sex bom i jaktstarten, sköt fullt i den första liggande skyttet.

Dramatiken tätnade i den sista skjutningen där Samuelsson drog på sig två bom och fick Norges Christiansen i ryggen.

Men Sebastian Samuelsson lämnade Norge bakom sig i spåret och kunde sträcka armarna i vädret när han åkte först in över mållinjen. Norge blev tvåa och Tyskland trea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista