le Gunnar Solskjaer.
le Gunnar Solskjaer. Foto: TT.

Uniteds miss – avslöjade nye tränaren?

0:53 min

Vem tar över efter José Mourinho?Det kan Manchester United av misstag ha avslöjat genom att lägga upp en video på Ole Gunnar Solskjaer på sin webbplats.

Redan i går nämndes Solskjaer som en tänkbar tränarersättare till Mourinho som fick gå efter Premier League-lagets svaga höst, och ESPN hänvisade till källor i klubben.

Sent i går kväll snappade flera medier, däribland norska VG, upp att Manchester United lagt ut videoklipp från den förre United-spelarens karriär. Och i texten stod det att norrmannen blir den tillfällige tränaren säsongen ut. Videoklippen gick att hitta om man sökte på den nuvarande Moldetränarens namn.

Norges statsminister Erna Solberg var en av dem som hann ta del av uppgifterna innan de togs bort från webbplatsen och hon lyckönskade Solskjær till jobbet och skrev att det var ”en stor dag för norsk fotboll”.

Solskjaer spelade i Manchester United mellan 1996 och 2007. Efter spelarkarriären var han kvar i klubben några år som reservlagstränare. Därefter har han varit tränare i Molde och i Cardiff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista