Olycklig matchkrock ställer bandyfinal mot fotbollslandslaget

3:06 min

Lördagen den 23 mars blåser två publikfester igång sex mil från varandra exakt samtidigt. Krocken ställer bandyfinal mot EM-kval i fotboll.

Lördagen den 23 mars klockan 18.00 på kvällen bjuder bandysverige in till folkfest på Studenternas IP när herrarnas SM-final avgörs. Men exakt samtidigt, matchstart klockan 18.00, spelar också herrlandslaget i fotboll en EM-kvalmatch på Nationalarenan i Solna sex mil söderut. Sverige möter Rumänien.

- Det är olyckligt, säger Per Selin som är ligachef i svensk elitbandy och pekar ut tv-publiken som velat se båda matcherna som de största förlorarna.

Fotbollförbundet håller med om att krocken är olycklig, men en ändrad matchtid är inte aktuellt för något av arrangemangen. I korthet kan man säga att Fotbollförbundet är bundet av UEFA och bandyfinalen av tablåtiden i SVT.

Men orolig är Per Selin inte att fotbollen nu ska förstöra bandyfesten på Studenternas IP genom att stjäla publik.

- De har säkert trevligt på fotbollsarenan, men så festligt som det blir på en finalbandyarena kan det aldrig bli på andra ställen, säger han.

Vill du höra båda matcherna rekommenderar vi så klart Radiosporten och Sportextra denna lördag.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista