Det
Foto: LISELOTTE SABROE/AFP

Svensk smakstart på VM – efter rysaravslutning

1:29 min

Svensk VM-premiär mot Egypten – och svensk seger 27-24. Men inte utan sent drama.

Återvändande Kim Andersson visade omgående att han blir att räkna med i mästerskapet med tre mål på vägen mot svensk femmålsledning 13-8, mot slutet av första halvlek. 

Men svenskarna slog av på takten sista fem minuterna och Egypten kunde ta sig tillbaka till underläge 11-13 i halvtid. 

Sverige hittade dock snabbt tillbaka till ett bra anfallsspel – mycket tack vare en het Albin Lagergren – och var snart tillbaka i femmålsledning. 

Men hårda domare tog ett antal utvisningar på Sverige. 

– De har bestämt sig, nu är det två påhitt-utvisningar mot Sverige nu för att jämna ut matchen när det är kvarten kvar och ledningen är lite för stor för Sverige, suckade Radiosportens expert Magnus Wislander. 

Och visst närmade sig Egypten, hela vägen till likaläge 22-22 med åtta minuter kvar av matchen och Sverige tvingades till timeout. 

Men när han behövdes som mest klev Jim Gottfridsson fram med tre raka, väldigt viktiga, mål.

– Det är väl ungefär som håret, det brann till lite och så började man titta på mål äntligen, säger Gottfridsson till Radiosporten. 

Och efter ett par viktiga räddningar av Andreas Palicka kunde Sverige hålla ut för seger 27-24. 

Tidigare under fredagen i Sveriges grupp skrällvann Angola mot Qatar 24-23 och Argentina kryssade 25-25 mot Ungern. Därmed toppar Sverige gruppen efter första omgången. 

Hör intervjuer i spelarna nedan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista