Stina Nilsson tog i Dresden sin fjärde raka seger denna vinter.
Stina Nilsson tog i Dresden sin fjärde raka seger denna vinter. Foto: SEBASTIAN KAHNERT
Längdskidor

Stina Nilsson: ”Är väldigt glad”

3:03 min

Stina Nilsson vann sin fjärde raka sprintfinal – i en historisk tävling.
För första gången någonsin var det trippelt svenskt på pallen.
– Jag är väldigt glad, säger hon.

Den svenska sprintstjärnan fick alltså kliva överst på pallen i Dresdens världscupsprint, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling. Det var, enligt flera olika medier, första gången någonsin tre svenska damer fick kliva upp på pallen i en världscuptävling.

När Radiosporten en dryg timme efter tävlingen når Nilsson per telefon berättar hon att det betyder mycket för henne att ha så många högkvalitativa svenskor att konkurrera med.

– Det känns jättestort att få vara en del av den pallen, och en del av det sprintlaget som vi just nu har. Det är otroligt vad framgång föder framgång och hur bra vi är just nu, säger hon.

Att ni är så många svenskor som är så extremt bra på sprintsidan just nu, vad betyder det? Vad ger det dig?
– Det ger jättemycket energi! Och framför allt så ger det mycket motivation till att man alltid måste vara på tårna och försöka vara i framkant. Det är ju det som har gjort oss väldigt bra, att man har den sparringen hela sommaråret, man vet var ribban ligger och man vill alltid jaga den som har den bästa dagen.

Hör mer från Stina Nilsson i spelaren ovan, där hon bland annat pratar om hur hon inte avundas förbundskaptenen som ska ta ut laget till sprintstafetten vid VM senare i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista