Matchguide: Qatar-Sverige

2:44 min

Efter tre raka inledande segrar väntar Qatar för svensk del i VM.

Vad: Gruppspelsmatch i VM, Qatar-Sverige
Avkast: 20.30
Vi sänder: I P4 och SR Play

Vi behöver vara konsekventa men om vi håller ihop vårt spel så blir de trötta – och vi har en större bredd än Qatar har.

Om Qatar

Sveriges fjärde VM-motståndare Qatar vann silver när man arrangerade VM 2015. Den första och hittills enda icke-europeiska nationen att nå en VM-final.

Den gången hade man samlat ihop ett lag där stora delar av spelartruppen var tidigare landslagsspelare från andra nationer som bytt medborgarskap.

Qatars lag – och start hittills

Sedan dess har flera av de importerade stjärnorna slutat och idag är det bara fem spelare i Qatars trupp som hämtats in utifrån. Halva truppen är kvar från silverlaget 2015 och mycket kretsar kring niometersuppställningen med tidigare fransmannen Bertrande Roiné, Mahmoud Hassaballa, och f.d.Kubanen Rafael Capote och den stora linjespelaren Yussuf Ali.

Efter VM 2015 har Qatar har inte lyckats hålla sig kvar i den absoluta toppen och i senaste VM blev man åtta efter en trög start. Även den här gången har man startat lite segt med chockförlusten mot Angola i första matchen.

Senast lagen möttes

Senast Sverige mötte Qatar var i VM 2017 i Frankrike – då vann Sverige med 36-25.

Hör matchen med start 20.30 direkt i Sportextra i P4 eller i SR Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista