”Jag tyckte det var ett naturligt steg att ta”

4:43 min

Johan Kristoffersson kommer inte att försvara sin mästartitel i STCC. Istället blir det en internationell satsning i WTCR-serien i Sébastien Loebs team. Och så en full säsong i SM-rally och deltagande i Svenska rallyt.

Som regerande världsmästare i rallycross och mästare i STCC väljer Johan Kristoffersson att inte försvara någon av titlarna. Istället blir det en internationell satsning på WTCR, den internationella racingserien för standardvagnar.

– Jag tyckte det var ett naturligt steg efter världsmästartitlarna i rallycross, som också verkar få en liten dipp, och då passar det bra nu efter mästerskapsserien i STCC att ta ett steg upp I VM i banracing, det är något jag ser fram emot, säger Johan Kristoffersson till Radiosporten.    

I WTCR handlar det om tio tävlingshelger med inledning i Marrakech i början på april och avslutning i Malaysia i slutet på året.

I WTCR kör Johan Kristoffersson en Volkswagen Golf GTI TCR, en likadan bil som han körde i STCC senaste säsongen.

I WTCR ställs han mot en annan svensk, den tidigare WTCC-världsmästaren Thed Björk som nu storsatsar med Cyan Racing i sin nya Lync & Co 03 från Volvos huvudägare Geeley.

Förutom den internationella satsningen på WTCR blir det rally på hemmaplan. Kristoffersson planerar att köra full säsong i SM i sin Volkswagen Polo GTI R3. Målet är att gå en kamp om guldet. Redan till helgen körs första deltävlingen, Bergslagsrallyt i Ludvika.
En extra krydda blir också Svenska rallyt i februari där Kristoffersson ska köra i WRC2-klassen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista