Elias Ymer är ett av Sveriges stora tennisnamn. Till höger Christer Sjöö.
Elias Ymer är ett av Sveriges stora tennisnamn. Till höger Christer Sjöö. Foto: TT/Svenska Tennisförbundet

Tennissverige får miljoner – vid Davis Cup-seger

0:53 min

Till helgen ställs Sverige mot Colombia i det som är en rak kvalmatch om att ta sig in i elitdivisionen av nya Davis Cup.

– Att få upp vårat Davis Cup-lag till tennisens finrum vore helt fantastiskt, säger Tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö till Radiosporten.

Och det vore inte bara en sportslig triumf. Svensk tennis garanteras ungefär nio miljoner kronor om man är en av arton nationer som i november spelar Davis Cup i Madrid. Sex miljoner går till spelarna, men resterande tre landar i svenska tennisförbundet.

Nya Davis Cup innebär att tävlingen spelas som en säsongsavslutande turnering under en vecka i november, i stället för dagens format med hemma- och bortamatcher fyra helger över hela kalenderåret. 

Det nya formatet innefattar också en kvalomgång med hemma-/bortamatcher i februari där 24 nationer deltar. Tolv kvalvinnare kvalificerar sig för finalveckan, enligt svenska tennisförbundet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista