Vonn redo för avskedsföreställningen: ”Räkna inte ut mig”

3:12 min

Hon är världens bästa kvinnliga utförsåkare genom tiderna. På söndag säger Lindsey Vonn, 34, farväl till sporten med ett sista lopp, störtloppet i Åre-VM, och hon siktar högt.
– Räkna inte ut mig, jag har en chans kvar. Jag kanske åstadkommer ett mirakel.

Hör inslaget i spelaren ovan!

Under karriären har hon satsat hänsynslöst i sina åk. Det har resulterat i spektakulära krascher som skadat kroppen så pass illa att hon tvingas sluta efter mästerskapet i Åre. 

Och på söndag är Ingemar Stenmark på plats för att se amerikanskans avskedsföreställning. Hans rekord på 86 världscupsegrar kommer att överleva Vonn, som stannar på 82 stycken. Men att avsluta i Åre är passande, menar 34-åringen. 

– Även om jag inte lyckats slå Stenmarks rekord är det ändå ett fint sätt att avsluta, säger hon. 

Under karriären blev det fyra totalsegrar i världscupen, 16 delcupvinsteroch tre OS-medaljer. Huruvida hon stannar på sju VM-medaljer, eller tar en åttonde på söndag, återstår att se. 

– Vem har sagt att jag inte kommer vinna? Jag har inte sagt det. Jag kan fortfarande vinna. Räkna inte ut mig, jag har en chans kvar. Jag kanske åstadkommer ett mirakel. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista